Olemisen meininki

Elämme suorittamisen ja tehokkuuden aikaa. Arvostamme huippuosaamista, ennätysten rikkomista, edelläkävijyyttä, aggressiivisuutta, jopa röyhkeyttä. Yhdistämme nopeuden älykkyyteen ja menestykseen, hitauden tyhmyyteen ja kyvyttömyyteen. Siis arvostamme tekemisen meininkiä.

Katso älfie eli äijä-selfie:  http://www.youtube.com/watch?v=jUMWc2N1wF0

Oleminen on kuitenkin tärkeämpää kuin tekeminen. Ilman olemisen syvyyttä tekemisestämme tulee vain väsyttävää huitomista pimeään. Tarvitsemme olemisen meininkiä, josta kumpuavat mielekkäät ja vaikuttavat teot. Olemisen meininki myös lopettaa väsymyksen, tässä uusi näkökulma keskusteluihin työhyvinvoinnista, työssä jaksamisesta ja eläkeiästä.

Olemisen voima

Kutsun Sinut mukaan Onnivaattori-blogille. Etsimme täällä Olemisen meininkiä, tapaa johtaa omaa olemistaan.

– Terveisin Pekka “Pexi” Pirhonen

Briefly in english: We value doing over being. But we call ourselves human beings, not human doings. We are losing our essence, our meaning. I’m starting this blog to discuss how we should lead ourselves towards more meaningful actions. I believe we must pay attention to the quality of our being.

5 Comments

  1. Kiitos tämän päiväisestä webinaarista! Osallistuin siihen ja tartuin heti blogivinkkaukseesi. Aiheesi vaikuttaa mielenkiintoiselta ja ajankohtaiselta.

    Like

  2. Tervetuloa Kirsi. Oli tosiaan mukava webinaarikokemus, syntyi vuorovaikutuksen tunne vaikka asetelma olikin yksi puhuja – 400 kuuntelijaa. Katsotaan minne tämä blogi suuntautuu, se on vielä arvoitus. Olemisen ja tekemisen yhteispeliä ihmettelemme joka tapauksessa.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s