Mitä me oikein yritämme?

Joitain vuosia sitten sain yhden elämäni parhaista coaching-kysymyksistä pojaltani. Poika oli flunssassa, makasi sohvalla ja luki Aku Ankkaa. Minä olin kotona poikaani hoitamassa – vastoin itsen johtamisen periaatteitani, yritin samalla tehdä töitä. Kirjoitin parhaillaan erästä hyvin tärkeää meiliä asiakkaalleni, kun takaani kuului hymähdys:

“Kuule iskä, mitä te siellä töissä oikein yritätte?”

Tarina on muutaman vuoden vanha, olin silloin juuri siirtynyt IT-alan konsultin hommista Humapiin, unelmanani löytää ihmiskeskeisempi, ilmaantuvampi ja hauskempi tapa tehdä työtä. Hätkähdin poikani kysymystä, jäin tuijottamaan meiliäni samalla kun poika hipsutteli kaikessa rauhassa takaisin sohvalle. Tästä meilistä ei ainakaan selviä, mitä minä yritän. Tämähän on essee, sekava vuodatus, kysymyksiä ja väittämiä sikin sokin… siirsin meilin roskakoriin ja päätin pitää tauon. Yritin selittää pojalle mitä iskä töissä tekee, mutta ei se näyttänyt häntä enää kiinnostavan.

Viisi vuotta on kulunut, olen edelleen Humapilla – kuva on jossain määrin kirkastunut, mutta kysymys on silti edelleen aiheellinen. Olen ottanut tavaksi kysyä sitä myös asiakkailtani. Erityisesti kun joku esittelee komeita strategiakalvoja tai arvoluetteloita, lipsahtaa minulta helposti: ”niin niin, mutta mitä te täällä oikein yritätte?”

Älfie ==> http://youtu.be/1QyZlztzBKE

Olemisen voima

Mitä sinä yrität, töissä tai elämässä? Pystytkö selittämään sen lapselle? Ehdotan, että kokeilet. Mitä meidän – suomalaisina, eurooppalaisina, ihmiskuntana – kannattaisi yrittää? Mikä on se tärisyttävä tavoite, joka saa meidät liikkeelle? Lapsemme katsovat meihin.

– Terveisin Pekka ”Pexi” Pirhonen

Briefly in english: My son asked me once: ”Dad, what are you guys trying to get done at work?” I found it difficult to explain. What about you? What are you trying to achieve – at work, in life? Could you explain it to a child? What are we, as mankind, trying to achieve?  I feel the children of this world are looking at us.

Mainokset

2 comments

  1. […] jo kertonut yhden oivallustarinan, joka käynnistyi poikani yllättävästä kysymyksestä – mitä te siellä töissä oikein yritätte? Meillä on kaksospojat, joten näitä pysäyttäviä kysymyksiä tulee usein. Tämä tuli toiselta […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s