Mikä on hyvää, kaunista ja totta?

Näin tällaisen unen vuosia sitten: Sopulilauma, valtava määrä pieniä vikkeläjalkoja, matkalla kohti yhteistä päämäärää. Pienten jalkojen töminä valtaa mielet, on mahdotonta kuulla naapurin puhetta, omista ajatuksista puhumattakaan. Kaikki matkalla samaan suuntaan – mutta kuka siitä suunnasta on päättänyt? Mistä tulee tämä päättäväisyys ja varmuus? Jotkut sopulit ovat joukon kärjessä, käyvät edellä, ovat siis Edelläkävijöitä. Niitä paljon puhuttuja huippuosaajia ja parhaita suorittajia. Matka on jatkunut jo pidemmän aikaa, väsymystä alkaa olla ilmassa. Vauhti tuntuu silti vain kiihtyvän, aina vain samaan suuntaan.

Joukon keskivaiheilla juoksen minä – huomaan olevani sopuli. Aivan tavallinen, keskinkertainen sopuli, joka ei mielellään erotu joukosta eikä aiheuta turhaa hämminkiä. Mutta nyt kuulen jotain kummallista ääntä. Jostain edestäpäin kuuluu mätkähtelyä – tömps… tömps… tömps. Se lähes hukkuu lauman jalkojen töminään ja puuskutukseen, mutta kuulen sen silti.

– Pitäisikö meidän kuunnella, mitä siellä…
– Ei saa hidastaa, me jäädään joukosta, kuuluu kiukkuinen vinkaisu takaani, ja lisään pelästyneenä vauhtia. Tömähtely lakkaa hetkeksi, kun keskityn pitämään yllä vauhtia. Mutta sitten se alkaa kuulua taas, ehkä se ei ollut loppunutkaan?
– Kuulkaa nyt, pitäisikö meidän…
– Kuka siellä edessä hidastelee, me jäädään joukosta!
– … pysähtyä?

Pistän pienet jalkani tanaan, takaa tulevan joukon paine on hirvittävä ja hetken luulen tehneeni kohtalokkaan virheen, joutuvani joukon tallomaksi. Sitten joukko jakautuu kahteen vihaiseen virtaan ja soljuu kummaltakin puolelta ohitse. Muutama sopuli jää viereeni, kääntelevät korviaan, kuuntelevat tarkkaan. Edelläpysähtyjät.

Väsyttääkö sinua? Oletko epävarma suunnasta? Mikä sinulle on hyvää, kaunista ja totta? ==> http://youtu.be/qV8ZurGSK5Y

– Terveisin Pexi

Happyvator – Everyone wants to be a Forerunner. Leader, winner, faster than others. But what if the direction is unclear? Is it wise to accelerate, if you’re heading to the wrong direction? Should you stop and ask yourself: What is good, beautiful and true, for you? Should you be a Forestopper?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s