Vegetiikeri

Näen unta: Seison vedessä. Minulla on pitkät ja terävät kynnet. Veden kuvajaisesta näen, että olen muuttunut tiikeriksi; oranssia karvaa, mustia raitoja, teräviä hampaita ja kynsiä. Mieleni tekee lihaa, paljon lihaa. Haluan repiä vatsan auki, silpoa suolet, iskeä hampaani sydämeen ja mutustella keuhkoja. Pelästyn voimaani, vetäisen kynteni sisään ja yritän olla mahdollisimman mukavan näköinen.

Tiikeri on kissoista voimakkain, ainoa kissa joka ei pelkää vettä. Haluan löytää mielessäni piilevän tiikerin voiman, notkeat lihakset ja terävät kynnet – mutten halua raadella ketään ajatuksillani. Olen nähnyt liian monta ihmissyöjätiikeriä, työpaikoilla erityisesti, vyöryen eteenpäin omien tavoitteidensa sokaisemana, muita silpoen ja talloen. Minäkin olen ollut sellainen, olen edelleenkin huonoina hetkinäni. Erityisesti mietin lapsiani, perhettäni – osaanko ilmaista rakkauteni, vai peittyykö se tarpeeseen kasvattaa, hallita, kontrolloida?

Otan vastuun ajatuksistani, tunteistani, intuitioni voimasta. Minä haluan olla Vegetiikeri, joka on niin voimakas ettei sitä tarvitse pelätä. Ei muiden, eikä tiikerin itsensä. Hyppään puun oksalle, aurinko paistaa, kehrään tyytyväisenä. Viidakko on rauhallinen.

Aika herätä, unet saavat riittää. Mitä tämä voisi tarkoittaa?

Vanhat uskomukset ja tavat eivät enää kanna. Tarvitaan edelleen voimaa, mutta nyt se on Vegetiikerin voimaa. Mutta voiko ihmissyöjätiikeristä tulla kasvissyöjä?

Millaista on Vegetiikerin voima? Se on… henkilökohtaista ja sisäistä eheyttä; vastuunottoa omasta elämästä; sovintoa itsen ja muiden kanssa; kohtuutta, yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä; vaivatonta tavoitteiden saavuttamista; läsnäoloa ja voimaa, joka ei uhkaa ketään; herkkyyttä ja ketteryyttä; etenemisen ja pysähtymisen taitoa.

VegetiikeriMinä haluan tulla Vegetiikeriksi, vapauttaa voimani ja lakata pelkäämästä itseäni.

– Terveisin Pexi

Happyvator: How to let go of competition and aggressiveness? How to use one’s strength to serve what’s good, beautiful and true? How to avoid becoming a killer tiger, and instead become a Vegetarian Tiger?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s