Väistämättömät kysymykset

Otto Scharmerin U-teoriasta minulle vaikuttavinta on ahdas portti tai neulansilmä U-käyrän pohjassa. Siitä ei pääse läpi kuin oma itse, puhdas ydin. Kaikki muu on hylättävä, jätettävä taakse. Vain luopumalla turhasta voi todella uudistua.

Jos kaikki turha riisutaan, kuka minä todella olen?

Olenko valmis luopumaan siitä, minkä näen turhaksi? Luovunko jostain jatkuvasti, joka päivä? Joseph Jaworski – oli mukana samassa tiimissä Scharmerin kanssa – puhuu lähteestä, siitä syvästä paikasta, missä ensisijainen tietäminen tapahtuu. Omassa elämässäni nämä puheet linkittyvät Edelläpysähtyjä-uneeni. U-käyrän pohjaan, tuohon syvään tietämisen paikkaan, pääsee vain pysähtymällä ja hitaasti vajoamalla. Miten löydän tieni U-käyrän pohjaan ja erilaisen tietämisen tilaan (oleminen, intuitio)? Miten tuon siellä näkemäni näyt takaisin pintaan ja muutan vaikuttaviksi teoiksi (tekeminen, ajattelu)?

Mikä on tehtäväni tässä elämässä?

Mietin U-käyrän vaiheita. Omalla sanoituksellani ne menevät näin: hidastan vauhtiani, pysähdyn jos tarpeen, annan mieleni rauhoittua ja vauhtisokeuteni laantua, mentaalisumun hälvetessä alan havaita toisella tavalla, oivaltaa mitä ympäristössäni todella tapahtuu, hidastan edelleen vauhtiani ja tunnustelen miltä havaitsemani tuntuu, pyörittelen havaintojani ja tunnelmiani eri puolilta ja etsin uusia näkökulmia, pohdin vaihtoehtoisia tulevaisuuden suuntia, mietin mistä pitää luopua ja mitä haluan ottaa edelleen mukaani, aloitan luopumisen ja annan tulevaisuudelle luvan tulla… sitten astun U-käyrän ahtaasta portista läpi, mieli keventyneenä luopumisen jäljiltä, annan uuden tulla minuun ja alan luoda tulevaisuuttani, kristallisoin mikä tässä uudessa mielenmaisemassa on olennaista, kokeilen sitä pienesti jossain rajatussa tilanteessa, havainnoin kokemuksiani ja kristallisoin lisää, sitten etsin tapoja muuttaa rajattu kokeilu osaksi elämääni laajemmin, ja alan nauttia tuloksista.

– Pexi

Happyvator: Two questions you cannot avoid in life: Who is my Self? What is my Work in this life?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s