Itsen johtamisen 3 strategista sovintoa

Terveiset juhannuskävelyltä Ylläksen metsissä, mietin itsen johtamista ja onnellisuuden olemusta sovinnonteon kautta: sopu oman sisäisen maailmani kanssa, sopu muiden ihmisten kanssa, ja sopu nykyhetken kanssa. Minun on neuvoteltava rauha näiden kolmen elementin kanssa ollakseni onnellinen ja toimiakseni tietoisesti tässä hetkessä.

Kaksi herraa oli seuranani, ei fyysisesti mutta mentaalisesti:

  • Shawn Achor kertoo miten onnellisuuden kokemus syntyy – se näyttäisi olevan enemmän omassa vallassasi kuin uskoinkaan; jopa 90% onnellisuudestani riippuu omista tulkinnoistani ja sisäisestä puheestani, ja vain 10% ulkoisista olosuhteista. Tältä herralta sain ajatuksen, että minulla on valta valita mielentilani – miksen siis valitsisi onnellisuutta?
  • Eckhart Tolle ajattelee läsnäoloa tässä hetkessä kolmen portin kautta – hyväksyntä, nautinto, innostus (flow). Tältä herralta sain ajatuksen, että sopu nykyhetken kanssa tapahtuu kulkemalla näiden kolmen portin läpi – joka hetki, koko ajan uudelleen.

Katso videopätkä onneaan pohtivan miehen metsähortoilusta:

Onnellista Juhannusta! – toivottaa Pexi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s