Hallitse sisäistä puhettasi

Tulokulma väljästi elämisen taitoon: Sisäiset tarinat

”There are two kinds of people: those who believe they’re a victim of the world and those who understand that they are the world.” – Alan Watts

Et ole onneton sen vuoksi, mitä sinulle tapahtuu, vaan sen vuoksi, mitä siitä tapahtumasta itsellesi kerrot. Sama pätee onnellisuuteen.

Ratkaiseva kysymys: Millaisen tarinoinnin virran luot omaan mieleesi? Millaisen elämän päätät elää? Tätä päätöstä voi kutsua itsen johtamiseksi, omaksi strategiaksi tai omajohtamiseksi. Kaikki se tapahtuu sinussa, ei ulkoisessa maailmassa.

Sinussa on ”muoto-identiteetti” ja ”ydin-identiteetti”. Ensin mainittu liittyy  persoonaasi, kehoosi, muodon maailmaan jossa toimit, konseptuaaliseen tietoon ja tietämiseen, lineaariseen aikaan, työhösi ja menestymiseesi siellä, raha-asioihisi jne.

Ydin viittaa ”muodottomaan” elementtiin sinussa, siihen kuka todella olet muodon maailman, konseptuaalisen tietämisen ja ajan ulkopuolella. Tässä elementissä ovat mukana intuitio ja yhteinen tietoisuus.

Ongelmaksi voi muodostua identifioituminen muototarinoihin. Muodon maailmassa toimiminen on tarpeen, mutta jos kuvittelee siinä olevan kaikki, jää näiden tarinoiden vangiksi, eikä voi nähdä muissakaan ihmisissä muuta kuin heidän muototarinansa.

Aito vuorovaikutus ja ihmissuhteet tapahtuvat ydintarinoiden välillä. Motoksi nousee ”hallitse sisäistä puhettasi”, ideana on suunnata sisäiset tarinat uudella tavalla. Elämäsi ei olekaan se tarina, jota päässäsi sepität. Elämäsi on tämä hetki.

Videolla työkalu harjoiteltavaksi: Tarinanelikenttä

  • Oletko tietoinen niistä uskomuksista ja tarinoista, jotka mielessäsi pyörivät ja vaikuttavat havaintoihisi, tulkintoihisi, tunteisiisi ja reaktioihisi? Voitko valita sisälläsi vellovat tarinat? Millaiset tarinat palvelisivat tavoitteitasi?
  • Mitkä sisäisen puheesi tarinat palvelevat ydin-identiteettisi kirkastumista? Miten havaitset ja vahvistat ydintarinoitasi? Miten annat ydintarinoidesi vaikuttaa muototarinoihisi, siihen miten toimit tässä maailmassa?
  • Ryhmittele löytämäsi tarinat yo. kuvan mukaiseen nelikenttään. Tarkkaile sisäisiä tarinoitasi, kirjoita päiväkirjaan millaisia tarinoita toistelet mielessäsi. Missä tilanteissa ne nousevat ja miltä sinusta tuntuu kun tarinat aktivoituvat? Mihin suuntaan ne sinua ohjaavat? Haluatko päätyä sinne? Haluatko muuttaa sisäistä puhettasi?

… jos haluat tulla mukaan digialustalle, jossa keskustellaan Elä väljästi -ohjelman teemoista, seuraa tätä linkkiä ja liity keskustelualustallemme.

-terveisin Pekka

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti yhdessä, tiukan yksin puurtamisen sijaan. Seuraava Elä väljästi -ohjelman postaus: Löydä olemisen meininki – 6.10.

Eläväljästi_teemat.001

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s