Muista kuka olet

Tulokulma väljästi elämisen taitoon: Syväminä

”Rather than being your  thoughts and emotions, be the awareness behind them.” – Eckhart Tolle

Kuka sinä olet, todella? Oletko muutakin kuin kehosi, ajatuksesi, tunteesi, tekosi – se mitä elämäsi pintatasolla tapahtuu? Jos olet muutakin, mistä tiedät sen? Miten avaat portin syvemmälle, ja miten luot yhteyden ”syväminän” ja ”pintaminän” välille?

Jos keskityt pintatason elämään, muut havaitsemasi olennot vaikuttavat erillisiltä – joko uhkaavilta tai houkuttelevilta. Saatat myös kokea erillisyyttä nykyhetkeen: tulee tunne siitä, että olet aina yhden askeleen jäljessä ja tekosi ovat riittämättömiä suhteessa ilmiöiden asettamiin haasteisiin. Tätä kokemusta kutsutaan usein kiireeksi.

Voit luoda omaan elämääsi väljyyttä pysähtymällä, kääntämällä huomiosi omaan mieleesi. Missä ajatuksesi ja tunteesi tapahtuvat? Kuuntele sisäistä hiljaisuuttasi, taukoja ajatustesi välillä. Huomaatko, että ajatusten välillä on pieniä tyhjiä aukkoja?

Olisiko tietoisuutesi tyhjä tila, jossa ajattelusi, tunteesi ja tekosi tapahtuvat? Olisiko pintatason persoonallisen tietoisuuden taustalla olla ei-persoonallinen elementti, jolle voisi antaa nimeksi vaikkapa ”syväminä”?

Motoksi nousee ”Muista kuka olet” – et olekaan ajatuksesi, vaan tyhjä tila niiden välissä. Se tyhjä tila ei ole tylsä eikä yksinäinen, se on äärettömien mahdollisuuksien koti. Ajatustesi ja toimintasi laatu riippuu ajatustesi välisistä tauoista.​​​​​​​​​​​​​​

Videolla työkalu harjoiteltavaksi: Kahvitauko syväminän kanssa

  • ​​​​​​​Ole jatkuvasti hereillä omien ajatustesi suhteen, tunne miten pintatason ilmiöt vetävät sinua puoleensa, herättävät ajatuksia ja tunteita.
  • Oheisella videolla yksi tapa harjoitella – aina kun juot jotain, tulet muistutetuksi syväminän olemassaolosta. Päätä tietoisesti, miten toimit ja ajattelet tässä ja nyt.

… jos haluat tulla mukaan digialustalle, jossa keskustellaan Elä väljästi -ohjelman teemoista, seuraa tätä linkkiä ja liity keskustelualustallemme.

-terveisin Pekka

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti yhdessä, tiukan yksin puurtamisen sijaan. Seuraava Elä väljästi -ohjelman postaus: havahdu olennaiseen – 3.11.

Eläväljästi_teemat.001

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s