Muista kuka olet

Tulokulma väljästi elämisen taitoon: Syväminä

“Rather than being your  thoughts and emotions, be the awareness behind them.” – Eckhart Tolle

Kuka sinä olet, todella? Oletko muutakin kuin kehosi, ajatuksesi, tunteesi, tekosi – se mitä elämäsi pintatasolla tapahtuu? Jos olet muutakin, mistä tiedät sen? Miten avaat portin syvemmälle, ja miten luot yhteyden ”syväminän” ja ”pintaminän” välille?

Jos keskityt pintatason elämään, muut havaitsemasi olennot vaikuttavat erillisiltä – joko uhkaavilta tai houkuttelevilta. Saatat myös kokea erillisyyttä nykyhetkeen: tulee tunne siitä, että olet aina yhden askeleen jäljessä ja tekosi ovat riittämättömiä suhteessa ilmiöiden asettamiin haasteisiin. Tätä kokemusta kutsutaan usein kiireeksi.

Voit luoda omaan elämääsi väljyyttä pysähtymällä, kääntämällä huomiosi omaan mieleesi. Missä ajatuksesi ja tunteesi tapahtuvat? Kuuntele sisäistä hiljaisuuttasi, taukoja ajatustesi välillä. Huomaatko, että ajatusten välillä on pieniä tyhjiä aukkoja?

Olisiko tietoisuutesi tyhjä tila, jossa ajattelusi, tunteesi ja tekosi tapahtuvat? Olisiko pintatason persoonallisen tietoisuuden taustalla olla ei-persoonallinen elementti, jolle voisi antaa nimeksi vaikkapa ”syväminä”?

Motoksi nousee ”Muista kuka olet” – et olekaan ajatuksesi, vaan tyhjä tila niiden välissä. Se tyhjä tila ei ole tylsä eikä yksinäinen, se on äärettömien mahdollisuuksien koti. Ajatustesi ja toimintasi laatu riippuu ajatustesi välisistä tauoista.​​​​​​​​​​​​​​

Videolla työkalu harjoiteltavaksi: Kahvitauko syväminän kanssa

  • ​​​​​​​Ole jatkuvasti hereillä omien ajatustesi suhteen, tunne miten pintatason ilmiöt vetävät sinua puoleensa, herättävät ajatuksia ja tunteita.
  • Oheisella videolla yksi tapa harjoitella – aina kun juot jotain, tulet muistutetuksi syväminän olemassaolosta. Päätä tietoisesti, miten toimit ja ajattelet tässä ja nyt.

… jos haluat tulla mukaan digialustalle, jossa keskustellaan Elä väljästi -ohjelman teemoista, seuraa tätä linkkiä ja liity keskustelualustallemme.

-terveisin Pekka

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti yhdessä, tiukan yksin puurtamisen sijaan. Seuraava Elä väljästi -ohjelman postaus: havahdu olennaiseen – 3.11.

Eläväljästi_teemat.001

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s