Havahdu olennaiseen

Tulokulma väljästi elämisen taitoon: Valpas tietoisuus

 ”The fundamental delusion of humanity is to suppose that I am here and you are out there.” – Yasutani Roshi​​​​​​​

Mikä on olennaista? Muistaa, että on yksi tietoisuus joka tulee näkyväksi moninaisten muotojen kautta. Nähdä itsensä tämän oivalluksen kautta, ja elää väljästi tässä hetkessä.

On olemassa neljä tietoisuuden tilaa: (1) unessa, näet unia – (2) unessa, ei unia – (3) hereillä, ajattelet jotain tiettyä asiaa – (4) hereillä, olet valppaana muttet ajattele.

Neljäs tila on hyvin tärkeä, useimmat meistä eivät kiinnitä siihen huomiota, sitä ei opeteta kouluissa eikä harjoitella työpaikoilla. Usein yritämme pakottaa itsemme olemaan ajattelematta – esim. kun kokeilemme meditaatiota. Pakkopaasto ajattelusta ei onnistu,  ”en saa nyt ajatella” on nimittäin ajatus.

Miniloma ajattelun kiireestä ja paineesta tapahtuu vahingossa, antautumalla ja laskemalla irti.  Neljäs tila on koko ajan läsnä, se vain jää ajattelun ja toiminnan  varjoon; kyse ei ole sinne pääsemisestä, vaan jo olemassaolevan pintaan päästämisestä.

Motoksi nousee ”havahdu olennaiseen”; olet ajaton tietoisuus, et lineaarisessa ajassa toimiva, muista erillinen persoona. Olethan sinä se persoonakin, mutta olennaista on tuo persoonaton, ajaton ja kollektiivinen tietoisuuselementti.  Anna tämän syvemmän oivalluksen herättää aito eloisuus sinussa ja vaikuttaa siihen, miten persoonana elämäsi koet ja tekemisesi suuntaat.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

 

Videolla työkalu harjoiteltavaksi: Puhdista kohtaamisen energia

  • ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Älä suuntaa kaikkea energiaasi pintatason tohinaan, vaan ota tavaksi etsiytyä neljänteen tietoisuuden tilaan, saada aikaan pieni irtiotto ajatteluvirrastasi.
  • Tästä mielentilasta käsin voit paitsi nostaa oman ajattelusi tasoa, rakentaa yhteisiä onnistumisia neuvottelu- ja palaveritilanteissa.
  • Valitse omasta arjestasi jokin usein toistuva kohtaamistilanne, vaikkapa säännölliset johtoryhmän kokoukset. Keksi jokin tapa muistuttaa itseäsi siitä, että se miltä tilanne pinnalla näyttää ei ole koko totuus. Olennaisempaa on yhteinen tietoisuus.
  • Kokeile, pystytkö toimimaan paineen alla yhteisestä tietoisuudesta käsin, puhdistamaan energiavirtoja ja ohjaamaan yhteistä ajattelua rakentavaan suuntaan.

… jos haluat tulla mukaan digialustalle, jossa keskustellaan Elä väljästi -ohjelman teemoista, seuraa tätä linkkiä ja liity keskustelualustallemme.

-terveisin Pekka

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti yhdessä, tiukan yksin puurtamisen sijaan. Seuraava Elä väljästi -ohjelman postaus: Rakenna perusta toiminnallesi – 17.11.

Eläväljästi_teemat.001

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s