Kirja

OnnivaattoriMikä on kirjan idea? Onnivaattori on tarina itsen johtamisesta; oman ytimen etsinnästä, kohti omaa itseä kasvamisesta – ja sen oivaltamisesta, että vaikka on matkalla on samalla jo perillä. Kyseessä on käytännönläheinen ja kokemuksellinen tarina, joka ottaa tukea ja jäsentyy Otto Scharmerin U-teorian kautta. Kirja tarjoaa, aidon tarinan kautta, metodin taitavalle itsen johtamiselle, uudistumisen tien kulkemiselle ja tästä hetkestä nauttimiselle.

Mistä sen saa? Useasta verkkokaupasta, esim. AdlibrisCDON. tai BoD Myös e-kirjana (iBooks). Sovi aika Popup-Onnivaattorin kanssa, tai soita  050-5587 808.

Kuka kirjasta hyötyy? Kuka tahansa ihminen, joka ei halua jämähtää paikalleen. Tarina on hyödyllinen koko elämän tasoisissa muutostilanteissa, mutta myös pienissä arjen tilanteissa. Ajatusmallit ja työkalut ovat sovellettavissa sekä työpaikoilla että kodin arjessa.

Jos olet johtaja ja haluat herättää porukkasi, Onnivaattori voi olla sinulle hyödyllinen tarina. Ensinnäkin, johtamalla itseäsi taitavammin saat olemukseesi uutta virettä, joka tarttuu organisaatioosi ja kiinnostaa asiakkaitasi. Toiseksi, jos tietoisesti luot organisaatiokultuuriinne tilaa itsen johtamiselle, saat porukkasi uudistumisen polulle; uusi suunta, uusi energia, kestävä toimeenpano, tuottavuus, luovuus ja jaksaminen.

Olen 56-vuotias organisaatiokonsultti, jolla on kolme aikuista lasta ja teini-ikäiset kaksospojat. Elämäni on myllerryksessä; perhe muuttaa muotoaan, työelämässä on aivan selvästi murros käynnissä, niin myös minun arkityössäni. Maailmantilanne on täynnä… no, mahdollisuuksia. Samoin mieleni; voin valita onnellisuuden tai murehtimisen. Itsen johtaminen on vastuunottoa tästä valinnasta. Joka hetki.

Onnivaattorin tarinassa pohdin erityisesti suhdettani työelämään tässä iässä – odotanko että muut määrittävät eläkeikäni ja millaiseen työhön kelpaan, vai otanko aloitteen itselleni ja johdan itseäni tietoisesti työurani loppuvaiheessa? Alanko himmailla vai painanko kaasun pohjaan – ja mikä on suuntani? Vastoin yleistä ajattelua koen olevani juuri nyt parhaassa työiässä; kokemus on huipussaan ja voimat eivät ole vielä ehtyneet. Halu auttaa nousee kilpailuvietin tilalle, alan nähdä työn ja elämän yhteisenä leikkinä vakavan kilpailun sijasta.

Kirjan tarinassa voi olla jotain kiinnostavaa kaikille, jotka haluavat ennakoivan otteen omaan tapaansa tehdä työtä nykyisessä työelämän murroksessa. Uskon, että myös nuorten kannattaa lukea tämä tarina. Mitä aiemmin otat elämäsi ohjat omiin käsiisi, sen parempi. Mitä nuorempana oivallat keskinäisen riippuvuutemme, sitä parempi maailmalle – ja sinulle.

– Terveisin Pexi

Mainokset

5 comments

  1. […] an Advent Calendar by tweeting in @Onnivaattori. I chose some sample sentences from my book “Onnivaattori — Itsen johtamisen keveys” (it’s in Finnish; meaning “the lightness of self-leadrship”). Now I […]

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s